Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Arbetsmiljöbrister på Enercon

Vindkraftsjätten Enercon, med skandinaviskt huvudkontor i Malmö, döms betala 200 000 kronor i böter till Arbetsmiljöverket för brister i arbetsmiljön.

Det var i november 2011 som Arbetsmiljöverket beslutade att företaget med hot om vite på över en miljon kronor att undanröja åtta olika brister senast i mars i fjor. Arbetsmiljöverkets inspektioner har visat att det återstår två punkter att rätta till. Därför har Förvaltningsrätten beslutat att bifalla Arbetsmiljöverkets krav på 200 000 kronor i böter. Ett beslut som går att överklaga.
Rättens beslut kom i torsdags, samma dag som Enercon tillkännagav sina planer på ett internationellt träningscenter i Malmö för att öka säkerheten för sina anställda.
Företaget får nu böta för att det inte finns skriftliga instruktioner för alla moment när ett vindkraftverk uppförs. Dessutom menar Arbetsmiljöverket att det inte finns tillräcklig kunskap för att förebygga ohälsa och olyckor bland företagets chefer och arbetsledare.
Gå till toppen