Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Finns Backarna i böckerna?

Bobbi Augustine Sand, författare som presenterar sina böcker för unga ”Tatuerade tårar” och ”Jag är skillnad” på Kirsebergs bibliotek under Backanatten i morgon, lördag.

Bobbi Augustine Sand.Bild: Arkivfoto: Johan Bävman
– Ja, men det enda från Backarna som finns med i böckerna är Kirsebergs vattentorn när huvudpersoner i ”Jag är skillnad” är och vandrar vid Östervärn.
Varför bor du i Kirseberg?
– Jag hälsade på när min mamma flyttade till Kirseberg 1995 från Kalmar där vi bodde. Vi gick till Beijers park och till Mässingshornet. Jag fastnade direkt. Jag flyttade till riktiga Kirseberg i april i år, men innan bodde jag på gränsen på Almedalsgatan.
Vad handlar ”Tatuerade tårar om”?
– Den handlar om en flicka på femton år från Staffanstorp. Hon känner sig inte sedd varken hemma eller skolan. Hon rymmer ifrån och hamnar ett kollektiv i Malmö.
Någon ny bok på gång?
– Jag har precis skrivit färdigt en som troligtvis kommer nästa år som heter ”Stella betyder Stjärna”. Det handlar om en transpojke som träffar en konstnär som heter Stella och de ger sig ut på en roadtrip genom södra Sverige.
Vad tror du ungdomarna frågar om på lördag?
– Det är svårt att svara på. Det är ofta vad berättelserna kommer ifrån och vad som inspirerar mig.

Backanatt 16/11

Kirsebergs bibliotek öppnar klockan 16 med massor av kulturaktiviteter där och i Kirseberg hela kvällen. Exempelvis eldshow på torget, uppsläpp av kinesiska rislyktor på Dahlhemsplan, författare på biblioteket, konst på gallerier och musik på pubarna.
Gå till toppen