Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Miljövarning för ost

Dra ner på köttet – och osten om du vill vara med och göra en insats för miljön, uppmanar Livsmedelsverket.

Att vårt köttätande har en stor påverkan på miljön är inget nytt, men nykomlingar på Livsmedelsverkets lista över vad man kan dra ner på för att göra miljösmarta matval är ägg och mejeriprodukter. Precis som för kött kan man även där tänka på att välja klimatcertifierade eller ekologiska produkter.
– Vår ostkonsumtion har dubblerats sedan 1970-talet, säger Anna-Karin Johansson, miljöstrateg på Livsmedelsverket.

Så äter du miljösmart

Mindre kött och mer grönsaker.
Frukt och grönsaker efter säsong.
Fisk fångad eller odlad på ett hållbart sätt.
Dra ner på godis, kakor, läsk och snacks.
Källa: Livsmedelsverket TT
Gå till toppen