Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Bron" får en tredje säsong

Ikväll avslutas andra säsongen av SVT-serien "Bron".
Och arbetet är redan igång med en tredje säsong.

På söndagskvällen sänds det tionde och sista avsnittet av thrillerserien "Bron" som utspelar sig i Malmö. I det nionde avsnittet avslöjas vem som är mördaren, men i slutet inser huvudpersonen Saga Norén att det måste finnas ytterligare en gärningsman. Serien kommer att få ett "gripande och känslomässigt" slut, säger manusförfattaren Hans Rosenfeldt till tidningen DI Weekend.
Och för Kvällsposten berättar Rosenfeldt att arbetet är igång med en tredje säsong. I slutet av januari fattas beslut om pengar, men skrivandet är långt gånget.
– Säsong ett startar med ett lik som ligger på gränsen mitt ute på bron. Vi tänkte att en kropp mitt på bron skulle engagera två länders poliskårer. Men det visade sig att det var nationaliteten på kroppen som var avgörande i sammanhanget. Vi blev tvungna att dela kroppen. En dansk och en svenska halva. Och i säsong två kör en båt in i bron. Säsong tre kommer inte att starta lika spektakulärt. Jag tror inte ens att bron kommer att finnas med i inledningen, säger Hans Rosenfeldt till Kvällsposten.
Tanken är att tredje säsongen ska få premiär hösten 2015.
Gå till toppen