Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Många åsikter om nya Sydsvenskan.se

Inatt lanserades nya Sydsvenskan.se. En hel del är sig likt men mycket är också helt nytt. Under tisdagsförmiddagen chattade vi med läsarna om förändringen.

Mattias Pehrsson, varför har ni gjort en ny sajt?– Framförallt behövde vi ha samma innehåll och funktionalitet i dator, läsplatta och mobil.Hur märker läsarna av förändringarna?– För dem som läser sajten på datorn så har laddtiderna halverats, vi har passat på att jobba en hel del under ytan också. Förr låg nyheterna inte kvar lika länge på förstasidan. Nu har vi femtio procent fler platser för puffar. Under varje artikel har vi dessutom ett så kallat släp med de viktigaste nyheterna.Hur länge har arbetet med sajten pågått?– Vi började med skisser i våras, sedan var det lite paus under sommaren och så började vi med kodningen i slutet av augusti.Fler förändringar?– Parallellt så har vi jobbat med att alla våra tjänster, som inloggning, Stjärnklubb, med mera ska fungera likadant oavsett om du använder dator eller mobil.Det är mycket diskussion om hur tidningarna ska tjäna pengar på digitala medier. Hur ska den nya sajten underlätta där?– Genom att vi skalat bort saker så har sajten blivit luftigare så att både redaktionellt material och annonser syns bättre.Hur tror du att läsarna tar emot förändringarna?– Jag hoppas de upptäcker vilken bra mobilsajt vi har nu. Det hade vi inte tidigare.
 
Gå till toppen