Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dubbelt så många ska bli fler

Lunds VK upplever en positiv volleybolltrend i staden. Sedan sammanslagningen 2009 av Lugi och Fäladen till nya Lunds VK har klubben nästan fördubblat antalet aktiva i klubben.

Bild: Foto: Lunds VK.
Idag har klubben över 350 medlemmar och klubbens verksamhet sträcker sig från kidsvolley och upp till seniorverksamhet på både dam och herrsidan. Dessutom driver klubben även en motionsserie.
– Verksamheten spänner faktiskt över hela livet, konstaterar klubbens ordförande Stefan Sjöström.
En egen klubblokal i idrottshallen och beachvolleybollplaner på Norra Fäladen är två satsningar som gjorts de senaste åren, och lika stolt är Stefan Sjöström över att klubbens kidsvolley-satsning finns på tre platser i Lund – Fäladshallen, Järnåkraskolan och Fågelskolan.
– I höstas valde vi att satsa hårdare på rekrytering av unga. Vi ansåg att det var lättare om vi fanns i deras närområden. Vi vill inte att de ska behöva vara helt beroende av sina föräldrar för att ta sig till träningen, vilket de kan vara om de behöver ta sig från södra till norra Lund, säger han.
Satsningen har fallit väl ut och nu tittar klubben på fler områden att täcka in.
– Vi kommer att satsa på fler lokala grupper. Själv tycker jag att det hade varit intressant om vi kunde få en grupp i Södra Sandby eller Dalby, säger Sjöström.
Gå till toppen