Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lund redo för elitserien

Efter kvalförlusten i våras satsar Lunds VK på att lyckas ta steget upp i elitserien den här säsongen.
– Det gäller att bygga upp erfarenhet genom att kvala varje år, säger veteranen Per Nylander.

Säsongsinledningen i superettan har varit strålande för Lunds VK. Laget har vunnit samtliga av de sju inledande matcherna i serien. Laget har i stort sett redan säkrat spel i vårens fortsättningsserie allsvenskan, som sedan kan leda vidare till elitseriekval.
Redan förra året var laget och nosade på uppflyttning, men i det avgörande kvalet lyckades de aldrig störa Sollentuna.
– Vi hade fått spela för lite tuffa matcher. Sollentuna kom från elitseriespel och möten med Falkenberg, Hylte och Örkelljunga. Vårt motstånd under säsongen var inte riktigt av samma kaliber. Dessutom saknade vi erfarenheten när det gäller anspänningsnivå och annat vid ett kval, säger tränaren Stefan Sjöström.
Nyckeln till årets framgång är enligt Stefan Sjöström att laget fått behålla nästan samtliga spelare från förra säsongen.
– Vi har kunna bygga vidare från där vi befann oss i våras, säger han och tycker att många spelare tagit ytterligare kliv framåt.
En veteran som ständigt växer är liberon Per Nylander. Hans rutin är ovärderlig för laget, tycker Stefan Sjöström.
– Han är stabil i servemottagningen och skapar ett spellugn som påverkar hela laget.
33-årige Per Nylander har spelat i Lundaklubbar sedan 2001 och nu vill han leda sitt Lunds VK till ett elitserieavancemang.
– Ledarrollen har kommit sedan jag blivit äldre. Jag snackar mycket och försöker driva på laget, säger han.
Om han jämför med laget som förra året föll i kvalet tycker han att de i år har ett mer komplett lag.
– I år finns det mer tyngd i anfallet. Jonathan Karlsson har fått ut mer att sitt spel, vilket gjort att vi även fått en bra vänsterkant. Högerkanten var slagkraftig redan tidigare, tycker han.
Skulle laget gå upp i elitserien fortsätter satsningen på samma sätt som idag genom en förädling av egna talanger.
– Möjligtvis skulle vi behöva få in någon spetskompetens, men laget som helhet tycker jag håller för att hålla sig kvar i elitserien, säger Stefan Sjöström.
Stor talang finns i klubben det visade de inte minst i våras när klubbens U21-lag blev svenska mästare.
Gå till toppen