Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Prins Bernhard öppnar igen

Nöjesbåten Prins Bernhard öppnar igen. Den irländska pubkedjan The Dubliner flyttar in på andra däck medan det blir nattklubb på första.
Därmed blir det allt mer pubtätt kring Skeppsbron.

Bild: Foto: Linda Axelsson
Prins Bernhard har varit stängd sedan våren 2012 då företaget som drev båten gick i konkurs. Nu har nya ägare tagit över och har premiär ikväll.
– Vi ska återuppliva Prins Bernhard. Vi har gjort lite små ombyggningar på andra plan, gjort en Dubliner-pub med irländskt stuk där vi ska ha trubadurer och dylikt, säger Håkan Fröjd, som äger bolaget tillsammans med Angus Brown.
Håkan Fröjd driver två krogar i Strömstad varav den ena också består av en nattklubb och en Dubliner-pub, och Angus Brown driver Dubliner i Köpenhamn.
Båten har två pubavdelningar: den ena är mer en restaurang och den andra har tv-apparater som visar sport. Till sommaren görs även en uteplats.
Nattklubben har öppet fredagar och lördagar till klockan 03 med två dansgolv, ett med house och ett med partymusik. Åldersgränsen är 22 år. Ägarna har inlett ett samarbete med Öresundsgruppen som sköter dj-bokningar och marknadsföring av nattklubben.
Dubliner flyttar in i ett område där det redan finns ölpubar: sportbaren O’Learys på Centralstationen och den brittiska gastropuben The Green Lion Inn på Skeppsbron.
Har ni tänkt på konkurrensen?
– Självklart, men många gånger är det så att ju fler krogar det finns, desto bättre är det för business. Det betyder att det rör sig mer folk i omgivningen. Vi ser det bara som en fördel. Vi är mer en irländsk pub med lite livemusik och en annan miljö och tror nog att vi ska kunna komplettera snarare än konkurrera, säger Håkan Fröjd.
Gå till toppen