Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rektor tackar nej

Lunds universitets rektor Per Eriksson har skrivit under listan #TackaNej – ett upprop mot helmanliga paneler.

Bild: Mårten Svemark
Helt nyligen startade Sydsvenskans krönikör Thomas Frostberg, nätforskaren Marcin de Kaminski och rådgivaren Fredrik Wass #TackaNEJ, ett upprop för mer jämställda paneler och jurygrupper.
Avsikten med listan är att personer som skrivit under den också ska tacka nej till att ställa upp i paneler, jurygrupper och andra sammanhang om det bara är män på scenen.
– De flesta arrangörer brukar tycka att det är rimligt och lite pinsamt att de inte tänkt till själva. , sa Thomas Frostberg i Sydsvenskan för två dagar sedan.
Uppropet har under sin korta livstid fyllts på av personer inom främst högskolor, medier och reklambranchen. På plats 165 finns Lunds universitets rektor Per Eriksson.
– Det är ganska självklart att man inte vill ha enkönade paneler, så det var lätt att skriva på uppropet. Vi måste alltid jobba med de här frågorna. Det är ytterst besvärande om man inte har en någorlunda jämn könsfördelning, säger Per Eriksson.

#TackaNej

Läs mer om uppropet på tackanej.se.
Gå till toppen