Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Allt fler betalar med mobilen

Det blir allt vanligare att betala med mobilen. Nu handlar 1,7 miljoner svenskar med mobil eller surfplatta, en ökning med 73 procent på ett år.
1,7 miljoner svenskar handlar med sin mobil eller surfplatta.Bild: Michael Dwyer
Daniel Larsson, nordisk chef på betaltjänstföretaget Dibs, bedömer att handeln via mobiler och surfplattor nu har fått sitt definitiva genombrott. Företaget har genomfört en enkät om näthandel och Larsson är själv överraskad över den snabba förändringen för handeln via mobilerna.
I ålderskategorin 15–74 år använder 26 procent sin mobil för att handla jämfört med 15 procent förra året. Ett viktigt skäl bakom ökningen är att det nu finns tekniska lösningar som gör det enklare att mobilshoppa.
– Ett skäl till att köpen i mobilen tagit lite tid för att komma igång är att det varit svårt att betala tidigare, men nu har betalningsbranschen kommit ikapp konsumenterna, säger Larsson.
– Och mobilen är egentligen en bättre plattform, man kan betala när man sitter på tåget eller när man ligger hemma i soffan. Det handlar framför allt om tillgänglighet.
Gå till toppen