Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Musiker mot rasism startar i Malmö

Föreningen Musiker mot rasism har startat lokalavdelning i Malmö. I vår arrangeras första konserten mot rasism.

Malmöföreningen är igång med lokal- och artistbokningar och med att söka pengar till konserten.
– I slutet av februari eller början av mars kommer det att vara en konsert i Malmö där vi bjuder in en hel del kända artister, men även mindre kända. Vi kommer även att sätta igång med en digital kampanj, säger Behrang Kianzad, en av de ansvariga i Malmögruppen.
Artisterna ställer upp gratis och en del av intäkterna skänks till välgörande ändamål. Planen är även att bjuda in föreläsare.
– Musiker och artister är folk som har många anhängare och därför är det viktigt att dessa aktivt tar avstånd från vissa trender och element i samhället och säger sitt, säger Behrang Kianzad.
Musiker mot rasism bildades i Göteborg efter att initiativtagaren Alexander Goldmann i våras arrangerade en gala med ett tjugotal band på scen. Under hösten har även mindre evenemang genomförts.
– Syftet är att påverka människor att påverka människor, att få folk att ta ställning mot rasism i sin vardag och våga säga ifrån när man stöter på det på jobbet. Och förstås att ta ställning även i sina politiska val, säger han.
En lokalavdelning är även på gång i Stockholm och planen är att arrangera galor i alla tre städer i vår.
Gå till toppen