Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Andy Pierce har dött

Sjöng i legendarisk sleazemetalbandet Nasty Idols.

– Han dog i torsdag av en hjärnblödning hemma hos sin tjej i Danmark. Jag fick besked av hans mamma idag, säger bandmedlemmen Peter Espinoza.
– Vi bandmedlemmar har snackat mycket och det är en chock. Det går upp och ner. Ena sekunden tänker man inte på det och sedan nästa sekund slår det en som en bomb. Det är fruktansvärt tråkigt.
Anders Persson, som han egentligen hette, var uppvuxen i Höllviken. Sommaren 1987 bildade han sleazemetalbandet Nasty Idols i Malmö tillsammans med basisten Dick Qwarfort. Året efter släppte bandet sin första singel "Don't Walk From Love" som följdes upp av deras första album "Gigolos On Parole" 1989.
Bandet hann också släppa skivorna "Cruel Intention" och "Vicious" innan de splittrades 1995. Innan splittringen hade bandet hunnit spela in ytterligare en skiva, "Heroes for sale", som inte släpptes förrän 2002.
Bandet återförenades 2006 och gjorde "Rejects On The Road"-turnén. Dessförinnan gjorde de även en spelning på Sweden Rock.
Peter Espinoza minns Anders Persson som en person med humor.
– Han var en väldigt rolig människa. Vi hade alltid duster när vi skulle upp och spela. Mitt hår trillar av, det gör det ju förr eller senare för dom flesta, och han sa alltid "Det är coolt att du är skallig men hade det inte varit coolare med en keps?". Vi hade alltid sådana smågrejer för oss. Han var en jätteunderbar och rolig människa, säger Peter Espinoza.
Anders Persson blev 45 år gammal.
Gå till toppen