Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Äventyr i Pildammsparken

Vintern 1940.Bild: Sydsvenskan
Apropå denna artikel om journalisten Ulla Hårdes praktverk ”Pildammsparken 1914-2014” kom det ett brev till redaktionen.
Bertil Persson på Limhamn berättade om hur han i sin barndom klättrade i träden i parken och blev jagad av parkvakten. Hans minns:
”Parkvakten hette Ture Borgström och bodde på Solgatan 28 med två döttrar Kerstin och Lisbeth. Borgströms hustru hette Inga-Lisa. Jag flytta till Lindeborgsvägen som 8-åring och upplevde de kalla vintrarna på Pildammsisen 1942-43. Vi spelade bandy, ishockey hade inte kommit i ropet, och så jumpade vi på isflaken när isen började brista. Söder om Vattentornet var det nog lite strömt för där blev in ränna och det var populärt att hoppa över denna ränna med skridskorna, inte helt ofarligt. På udden väster om Vattentornet stod en korvkiosk, där de sålde en mycket uppskattad varm buljong, jag minns inte om var även korv, men buljongen var den stora favoriten när det var kallt. 
Söder om vattentornet var där bänkar och där tog vi på oss skridskorna. På Tallriken var det majstång till midsommar och där dansade ungdomarna innan man fortsatte till Folkets park och vi var många ungdomar som hade följe dit.”
Gå till toppen