Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Årstiderna red ur stormen

Många tog bilder på stormen Svens angrepp på krogen Årstiderna by the Sea i Dockan-området i Malmö. Nu öppnar restaurangen igen.

Trots våldsamma vindar, en sjö till uteplats och vatten på restaurangens golv klarade restaurang Årstiderna by the Sea den stormiga fredagen.
– Alla fick det de skulle, både lunchgästerna och kvällsgästerna i festvåningen en trappa upp, säger Nilgün Umdu, som är restaurangchef.
Men det betyder inte att krogen gick omärkt ur ovädret. Krukorna på utsidan tålde inte vatten under så lång tid och några luckor på bryggan försvann. Vatten rann in på restaurangens golv.
– Därför har vi lite problem med el som strular och smågrejer på inredningen. Vi ska få en inspektion gjord, men det tar nog en månad att ta reda på allt, säger chefen.
När Sydsvenskan ringer på måndagen håller restaurangen på att öppna efter helgen. Lördag och söndag höll man stängt som tidigare planerat. Nu försöker man ordna upp bland parasoller och gasolbrännare på uteplatsen – utemöblerna plockades in före stormen.
– Jag vill ge en eloge till den som byggde huset, och till all personal som hjälper till att få allt att fungera, summerar restaurangchefen Nilgün Umdu.
Gå till toppen