Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han blir ny vd för Hilding Anders

Från sjukvårdsprodukter till sängar. Alex Myers, vd vid Getingebolaget Arjohuntleigh tar efter nyår över som vd för den skånska sängjätten Hilding Anders.

”Jag sover i en säng av märket Jensen. Det ingår i Hilding Anders”, säger Alex Myers, ny vd för den skånska sängjätten.Bild: Anders Hilding
– Steget är inte så stort som det kan verka. Hälften av försäljningen i mitt nuvarande företag består av medicinska sängar, säger han till Sydsvenskan.
Alex Myers är 50 år, född i Österrike, uppvuxen i Grekland och har en examen från Yale i USA. Men han har bott nästan hela sitt vuxna liv i Sverige, varav en stor del i Malmö.
– Fast sedan ett år bor jag i Köpenhamn. Målet är att vara så nära Kastrup som möjligt, säger han.
Det lär bli många resor i det nya jobbet. Hilding Anders tillväxtstrategi bygger på expansion i framför allt Asien och Ryssland.
– Jag har ett förflutet hos bland annat Carlsberg och var intensivt delaktig i bolagets satsning på den ryska och asiatiska marknaden. Hilding Anders strategi stämmer väl överens med mina tidigare erfarenheter, säger Alex Meyers.
Han har även jobbat med livsmedel i olika former hos Orkla och Unilever och säger att hans styrka ligger i att arbeta med snabbrörliga konsumentprodukter.
Hilding Anders nuvarande vd Anders Pettersson tar över ordförandeklubban från Fredrik Arp i samband med att Alex Myers tillträder som vd direkt efter årsskiftet.
– Jag tror vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Anders Pettersson är bra på strukturfrågor. Mina styrkor ligger framför allt inom det operativa arbetet, säger Alex Myers.
Hilding Anders nuvarande styrelseordförande, Fredrik Arp, kommer att sitta kvar i styrelsen som ordinarie ledamot efter att han lämnat sin post.
Sängkoncernen, med 7 600 anställda och anläggningar i 19 länder, har huvudkontor i Malmö. En försäljning av Hilding Anders har varit aktuell under året och enligt Anders Pettersson kommer bolaget att säljas eller introduceras på börsen senast 2017.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen