Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Svenska mästarna bytte namn

Så heter Sveriges bästa fotbollslag FC Rosengård.
– Utan tvivel är det namnet som skapar de största känslorna. Men det här känns starkt, sa klubbens nyvalde ordförande Håkan Wifvesson.

Vid LDB FC Malmös och FC Rosengårds extra årsmöte blev sammanslagningen definitiv, likaså namnbytet. 30 medlemmar från LDB, 21 från Rosengård godtog styrelsens förslag.
Totalt 51 av cirka 350 röstberättigade medlemmar deltog - ett idrottsdemokratiskt problem?
– Generellt är det svårt att hitta ledare och ideella krafter. Jag tror vi får se många mindre föreningar slås samman. För få vill engagera sig, sa Håkan Wifvesson.
Några medlemmar reagerade på att de aldrig förstod att deras chans att rösta blankt, som nämndes i Sydsvenskan i går, var att begära votering.
– Det är beklagligt om de uppfattade det så. Men vi följde alla regler och var förberedda på votering. Men vi har också haft ledar- och medlemsmöte tidigare och tagit långa diskussioner där, påpekade Håkan Wifvesson.
Som hellre riktade fokus mot visioner - elitfotboll och starkt socialt engagemang - och konkreta mål.
– 2016 vill vi att damerna är bäst i Europa, 2017 att herrarna är etablerade i Superettan. På vägen hoppas vi på en semifinal för damerna 2015 och seger i division 2 för herrarna redan nästa år.
Sammanslagningen är nu ett faktum. Huvudföreningen heter FC Rosengård, en förening för seniorlag i lägre serie heter FC Rosengård 1917. LDB FC Malmö är historia.
– Vi har jobbat hårt ett år, men allt har gått mycket bättre än jag förväntade mig, menade Håkan Wifvesson.
Som också levererade en personlig vision.
– Att bygga en ny arena för elitfotboll på Rosengård, det hade varit kärlek.
Notabelt är att vice ordförande i den nya gemensamma styrelsen blev före detta MFF-spelaren Karolina Westberg, som nu återkommit till Skåne. Westberg har också gjort 126 landskamper.
Gå till toppen