Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

AF-chefer attackerades hemma

Någon kastade ammoniakflaskor genom fönstren hos chefer på Arbetsförmedlingen i Lund och Malmö, medan familjerna låg och sov.

En vänsterextrem aktionsgrupp tar på sig två attacker mot två chefer som arbetar med integrationsfrågorpå Arbetsförmedlingen i Lund och Malmö, skriver DN.
Klockan 01.50 natten mot den 7 november fick en chef på Arbetsförmedlingen i Malmö en glasflaska kastad genom sitt villafönster med ammoniakliknande innehåll. Klockan 01.20 natten mot den 28 november utsattes kollegan i Lund för samma sak.
Ärendena har behandlats som två isolerade händelser. Polisen har inte sett något samband, förrän aktionsgruppen Autonoma Arbetare i Skåne la ut information på sin sajt.
I en intervju i DN berättar en av cheferna att han inte förstod varför de gjort så. Mannen hade inte fått något hot. På sajten Motkraft förklarar gruppen sina motiv, skriver DN:
"Vi i aktionsgruppen Autonoma Arbetare i Skåne påstår att direkta angrepp på chefer, politiker och kapitalister är den bäst lämpade metoden utifrån dagens situation."
Enligt Mats Attin finns ännu ingen misstänkt.
– Det skedde i villaområde när familjerna var hemma och sov, vid en tid då ingen är ute, så det finns inga vittnen. Men vi har skickat saker på teknisk analys.
Ingen person blev skadad vid händelsen och polisen är förbryllad över aktionen, som nu tycks ha politiska förtecken.
– Jag har själv fått ammoniak kastad mot mig vid 30 november i Lund av danska BZ. När det steg upp under våra hjälmar var det inte kul. Men att kasta in det i ett hem skadar ingen. Därför är brottsrubriceringen fortfarande skadegörelse, säger Mats Attin.
Gå till toppen