Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Anagram filmar Bergmanmusikal

Den amerikanska popduon Sparks gör musikalfilm om Ingmar Bergman och de gör det med skånsk hjälp. Produktionsbolaget Anagram Film från Lund blir huvudproducent.

Bröderna Maels har gjort musik under namnet Sparks sedan 1971.Bild: ARKIVFOTO
Bröderna Ron och Russel Maels popmusikal ”The Seduction of Ingmar Bergman” hade premiär på Södra Teatern i Stockholm för fyra år sedan. Sedan dess har drömmen funnits om att göra film av föreställningen. Och nu blir det av.
Martin Persson på Anagram Film i Lund blir producent och ska nu börja jobba med filmen.
– Allt är i ett väldigt tidigt skede. Vi ska få färdigt ett manus och sen planera och hitta finansiärer.
När Martin Persson igår träffade bröderna Mael i samband med en konsert i Stockholm så var även Malmömusikern Magnus Börjeson (Beagle, Favorita och filmen ”Sound of Noise”) med.
– Det är inte på något sätt knutet att han ska jobba med det. Min baktanke var bara att presentera honom för dem eftersom Magnus jobbat med ”Sound of Noise”, säger Martin Persson.
Regissören Guy Maddin är kopplad till projektet, men ännu finns det inget avtal. Var filmen ska spelas in är ännu oklart. Kanske blir det en studioinspelning i Ystad, kanske i Trollhättan, kanske utomlands. Det hänger på var Martin Persson hittar finansiering till filmen.
Gå till toppen