Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Max Wiman: MFF tappar tränare till Brommapojkarna

Ännu en tränare lämnar Malmö FF. Men under något mindre dramatiska former än den senaste.
I många år har Patrick Winqvist – på bilden ovan längst till höger samtalande med materialaren Kenneth Folkesson och chefsscouten Vito Stavljanin – varit en av de ledande tränarna på de högsta ungdomsnivåerna i Malmö FF. Han har inte bara varit tränare, utan både under en lång period ansvarig för fotbollsskolan och på senare år administrativt ansvarig för ungdomsverksamheten, parallellt med tränarjobbet. Officiellt har titeln varit konsulent.
Nu blir han assisterande tränaren för Brommapojkarnas A-lag.
– Det är ett tvåårsavtal och jag kommer att vara tjänstledig från MFF. Jag är mycket tacksam att MFF varit hjälpsamt med att hitta en lösning och det har påverkat mitt beslut, säger Patrick Winqvist.
Han kom till MFF 1991 och blev tränare 1992. I dag är Patrick Winqvist 38 år gammal.
– Jag har haft kontakt med Brommapojkarnas nye tränare Stefan Billborn sedan tidigare. Vi har bland annat gått tränarutbildning tillsammans på Göteborgs universitet. När nu möjligheten dök upp ville jag verkligen ta chansen, även om mitt hjärta finns hos Malmö FF. Det känns rätt för mig själv nu. Det är en sportslig utmaning och det är som tränare jag vill utveckla mig.
Billborn och Winqvist har nämligen gått det fjärde steget i tränarutbildningen, det som kallas ”pro” och ger behörighet till att leda ett allsvenskt lag. I veckorna som gått sedan Norling avgick har Winqvists namn nämnts i MFF:s tränardiskussion just av den anledningen.
– Jo, jag är nog den ende i verksamheten som har den behörigheten. Sen tangerar Richard Ohlqvist också – han jobbar ju på skolsidan och har också kompletterat sin utbildning till pro-licensen, säger Patrick Winqvist.
Patrick Winqvist har jobbat med i princip alla ungdomsåldersgrupper i Malmö FF genom åren. Nu senast bland annat med U17-laget som blev svenska mästare.
– Jag har haft förfrågningar från seniorlag genom åren, men de har inte varit av den digniteten att det konkurrerat med den nivå jag fått jobba med i MFF, säger han.
Gå till toppen