Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Du blir varken den första eller den sista som följer ditt samvete och avslöjar för dina medmänniskor vad som äger rum i deras namn”

Edward Snowden borde inte ha behövt stå ensam och hans avslöjanden bör följas av fler.
Det skriver sju tidigare medarbetare vid västerländska underrättelsetjänser i ett öppet brev.

Demonstranter i Washington håller upp plakat med foton av Edward Snowden. Att bli en visselblåsare, den som avslöjar makthavares förbrytelser, är inget man väljer för sitt nöjes skull, skriver tidigare medarbetare vid västerländska underrättelsetjänser i ett öppet brev.Bild: Foto: Jose Luis Magana
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Sedan 11 september 2001 har regeringar och underrättelsetjänster i västvärlden i hemlighet intensifierat arbetet med att öka sin makt och utvidga sina befogenheter. Konsekvenserna är att skyddet för privatlivets helgd och andra medborgerliga rättigheter har urholkats, samtidigt som allmänhetens kontroll och insyn har minskat.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen