Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Emma Knyckare får eget P3-program

Emma Knyckare sätter sig i skolbänken i ett nytt radioprogram i P3. Fyra dagar i veckan från januari sänder hon live från Malmö.

Emma knyckare var fram till i söndags inlåst i Musikhjälpens glasbur.Bild: Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio
Malmökomikern och programledaren Emma Knyckare har nyss klivit ut ur glasburen på Gustav Adolfs torg i Göteborg där hon lett insamlingsprogrammet "Musikhjälpen" tillsammans med Kodjo Akolor och Sarah Dawn Finer. Annars är hon en av programledarna i satirprogrammet "Tankesmedjan i P3".
I januari får hon ett eget program som ska sändas live från Malmö en förmiddagstimme måndag till fredag från den 13 januari.
– Det kommer att vara lite som att jag går i skolan. Jag hade inte så bra betyg vare sig i högstadiet eller i gymnasiet. Det kommer att vara en lektion varje dag, fast på ett väldigt tillskruvat sätt och lyssnarna kommer att funka som en typ av klasskamrater, säger Emma Knyckare.
"Knyckare i P3" är arbetsnamnet. Programidén är hennes egen och har utvecklats från en tv-idé som hon haft med kompisen och komikern Josefin Johansson.
– Det känns som att det är en bra grund och något man kan göra mycket med. Man kan göra skolan rolig och det är också något som alla kan relatera till, säger hon.
Varje program har ett ämne och olika gäster fungerar som lärare. Det kan exempelvis vara en musiker om ämnet är musik, en forskare eller en lyssnare som är bra på något.
– Det kommer att vara väldigt lyssnarinteraktivt och fokus på att det ska vara kul, men också på att man kanske ska lära sig något nytt knasigt varje dag, säger hon.
I och med detta lämnar Emma Knyckare "Tankesmedjan i P3" där hon ersätts av Dilan Apak, som tidigare har programlett "Humorhimlen".

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen