Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

15 städer demonstrerar mot rasism

Den närmaste tiden ska det hållas manifestationer mot rasism i 15 svenska städer. På grund av det stora intresset flyttas söndagens manifestation i Kärrtorp till en idrottsplats.

I söndags angreps en antirasistisk protest i Kärrtorp av nazistiska Svenska motståndsrörelsen. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig.
Under torsdagskvällen samlades minst 3 000 personer i Göteborg för att delta i ett fackeltåg mot rasism och för medmänsklighet. Även i Malmö och Uppsala hölls manifestationer.
Förutom ytterligare en manifestation som ska hållas i Kärrtorp är demonstrationer planerade i 14 andra svenska städer, enligt Nätverket linje 17 som arrangerade manifestationen i Kärrtorp.
Till exempel samlas människor i Göteborg och Malmö på torsdagskvällen, i Lund på fredagen samt i Falun och Umeå på lördagen.
Det planeras även en manifestation i Finlands huvudstad Helsingfors på söndagen.
Den nya manifestationen i Stockholm verkar bli välbesökt; på torsdagskvällen hade mer än 14 000 personer anmält intresse på Facebook. Det stora intresset har lett till att platsen för manifestationen har flyttats.
– Vi kommer att samlas på Kärrtorpsplan, alltså torget. Sedan kommer vi att gå till Kärrtorps IP och där kommer själva arrangemanget att vara, säger Ammar Khorshed, presskontakt för Nätverket linje 17 som står bakom arrangemanget, till TT.
Hur många som verkligen kommer på söndagen är svårt att säga, men Ammar Khorshed hoppas och tror att det blir några tusen personer.
Samtidigt sprids manifestationerna till fler städer.
Polisen hade förberett sig med en särskild insats för att kunna säkerställa ordningen, men tåget gick lugnt till och inga incidenter rapporterades.
Gå till toppen