Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lisa Ek: ”Klart tröttsamt att folk inte kan se det uppenbara”

LDB FC Malmös mittfältare Lisa Ek reagerade som många andra på Zlatans uttalande. För Sydsvenskan har hon sammanfattat sin kritik:

Lisa Ek.Bild: Arkivfoto: Julia Lindemalm
Tycker det är klart tröttsamt att folk inte kan se det uppenbara som den här frågan handlar om: RESPEKT!
Att skicka ut signaler till unga tjejer att deras fotboll är lika mycket på riktigt och lika mycket värd som unga pojkars fotboll. På samma sätt som deras ritade teckningar är lika mycket värda som killarnas på dagis.
Att vuxna människor skriker ut att tjejers fotboll , (små som stora) inte är lika mycket på riktigt som killars, ja vad ska man säga? Jag hade kanske trott att alla kände tillräckligt många kvinnor, tjejer eller barn för att vilja behandla oss med respekt.
Min mamma och pappa sa alltid till mig att jag kunde bli precis vad jag ville, även fotbollsproffs. De här är vuxna människor som säger till sina barn att du kan aldrig bli en fotbollsspelande tjej där din sport är lika viktig som din brorsas. Tycker mest synd om de kidsen.

Lisa Ek om debatten på Twitter

Lisa Ek skickade vidare och skrev flera meddelanden på Twitter om Zlatans uttalande. Här tweetsen i kronologisk ordning:
 
 
 
Gå till toppen