Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatan vill inte jämföras med damer

Debatten om hur Fotbollförbundet värderar prestationer inom herr- och damfotboll är ett skämt, anser Zlatan Ibrahimovic.

Bild: Arkivfoto: Åsa Sjöström, 2012.
– Ska jag behöva skämmas för att vara en svensk fotbollsspelare?
Den svenska anfallsstjärnan pratar i en intervju med Expressen utförligt om efterspelet till Fotbollsgalan i november, när Anders Svensson belönades med en bil efter att ha slagit rekordet för flest spelade herrlandskamper. Detta samtidigt som Therese Sjögran, med fler spelade matcher, blev utan bil.
– De kan få en cykel med min autograf så blir det bra, säger Ibrahimovic om damernas prestationer, till Expressen.
– När jag kommer ut i Europa jämför de mig med Messi och Ronaldo. När jag kommer hem jämför de mig med en damspelare, säger Ibrahimovic.
– Med all respekt för det damerna gör, de har gjort det fantastiskt bra, men du kan inte jämföra herrfotboll med damfotboll.
Kritiken som riktats mot fotbollsförbundet är respektlös gentemot Svensson och kastar en skugga över hans prestation, tycker Ibrahimovic.
I intervjun berättar den 32-årige PSG-stjärnan även att han vill fortsätta i landslaget efter den tunga VM-missen mot Portugal.
– Jag var väldigt sugen på att spela ett VM, speciellt i Brasilien, men det kommer inte att hända. Men jag är fortfarande minst lika sugen. När man kommer från ett nederlag brukar man bli starkare och det är det jag ser fram emot.
Ibrahimovic säger till Expressen att det nuvarande kontraktet med Paris Saint Germain, som löper ut 2016, troligen blir det sista i Europa, men öppnar för att trappa ner karriären i en klubb i en annan miljö, som USA:s Major League Soccer.
Dessutom vill han fortsätta vara inblandad i svensk fotboll och berättar att han bland annat noga har följt U17-landslagets framgångar.
– Med den erfarenhet man har och det man fått se och gå igenom, då vet man vad man pratar om. Och kan jag bidra med något vad det gäller det, så varför inte?
Gå till toppen