Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatan kritiseras av huvudsponsorn

Svenska fotbollförbundets huvudsponsor reagerar starkt på Zlatan Ibrahimovics uttalanden om damfotboll.

Bild: Arkivfoto: Åsa Sjöström, 2012.
– Det är inte okej att en lagkapten för herrlandslaget raljerar över damlandslaget, säger Johan Lindvall, varumärkeschef på Svenska Spel, till TT, och fortsätter:
– Vi jobbar hårt för att få till en sundare fördelning mellan dam- och herrfotbollsmedlen. Det är väldigt olyckligt när Zlatan säger så här.
Lindvall sällar sig därmed till en storm av kritik mot Zlatan Ibrahimovic, som i en intervju med Expressen sade att han tyckte jämförelser mellan herrfotboll och damfotboll var löjliga.
– De kan få en cykel med min autograf så blir det bra, sade Ibrahimovic, apropå diskussionen efter fotbollsgalan då Anders Svensson fick en bil, medan Therese Sjögran blev utan.
– Det som är problematiskt är när han raljerar över damfotbollen, när han pratar om att de kan få en cykel med hans autograf på. Sedan säger han ju också att han har största respekt för damfotbollen, men han väljer att raljera, säger Johan Lindvall.
– Det sänker nivån, och det tycker jag att han ska hålla sig för god för.
Svenska Spel sitter just nu i en slutförhandling om ett nytt avtal med Svenska fotbollförbundet. Det senaste femåriga avtalet går ut vid årsskiftet. Uttalandet påverkar dock inte samarbetet, enligt Lindvall. Han har inte pratat med förbundet om Zlatans uttalande.
– Jag kommer att ta det med dem när vi talas vid nästa gång. Då kommer jag att säga samma sak som det jag säger till dig, att det inte är okej.
Lindvall tycker inte att förbundet hanterat frågan bra.
– Jag tycker att man kan vara tydligare med vad man förväntar sig av en lagkapten. Zlatan uttalar sig i egenskap av lagkapten, och därmed som en förlängd arm för förbundet.
Gå till toppen