Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Både pop och politik på ministerns agenda

Han är en sportig man som tycker att det är spännande med både svensk pop och socialpolitik. Nu satsar socialförsäkringsminister Ulf Kristersson på att vinna valet och bli en bra tonårsförälder.

”Jag har många brister men jag är ganska nyfiken.” Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson är mest nöjd med att ha fått göra många olika saker i sin karriär.Bild: Foto: Vilhelm Stokstad
Han har varit kommunalråd i Strängnäs, borgarråd i Stockholm och sedan 2010 är han statsråd i Sveriges regering. Han har haft makt på olika nivåer i samhället, som mest nu som socialförsäkringsminister. Hans ansvarsområde berör mångas livsvillkor; en viktig ministerportfölj som ändå underskattas ibland. Kanske för att systemen kan vara knepiga att sätta sig in i. Men har man väl gjort det är det spännande, försäkrar Ulf Kristersson, som fick chansen att plugga in ämnet redan som nybakad riksdagsledamot i socialförsäkringsutskottet i början av 1990-talet. Socialpolitiken har sedan dess varit en röd tråd i hans arbete.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen