Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Lugi vann med klara 27-20

Lugi är åter bäst i damhandboll i Skåne.

Lugis Anna Lagerquist.Bild: Lennart Månsson/Bildbyrån
I derbyt mot H65 från Höör tog vårens SM-finalister en gruvlig revansch för hemmaförlusten innan nyår och vann med klara 27-20.
Som framgår av siffrorna var Lugi numret större än sina motståndare. I 38 minuter fanns bara ett lag på banan, bortaledning 22-10.
När lagen möttes i Lund briljerade H65-målvakten Jannike Wiberg och bidrog i hög grad till segern. Då led Lugi av att skyttedrottningen Nathalie Hagman var sjuk och inte kunde göra sig själv rättvisa.
Nu dröjde det tolv minuter innan Jannike Wiberg tog sin första boll och före paus blev det inte många räddningar (9-16). Nathalie Hagman visade däremot sina rätta takter och hade bra utdelning i avsluten, sju fullträffar, lika många som Anna Olsson.
Men den största skillnaden var att Lugi hade ett betydligt mer varierat anfall och hittade luckor från både nio meter, linjen och kanterna. H65 verkade nervöst, slarvade upprörande i passningsspelet och fick åtskilliga kontringsmål i baken. Ett riktigt bottennapp av hemmatjejerna.
Gå till toppen