Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hon vill byta Arsenal mot Malmö

Här är kroatiskan som kan vara lösningen på FC Rosengårds målvaktsproblem.
– Jag hoppas det. Ska göra allt jag kan för att visa att jag är värd att satsa på, säger 18-åriga Doris Bacic.

Igår gjorde hon sitt första pass med FC Rosengård. Hon kommer att träna med laget i drygt två veckor och vara med när årets första match spelas mot Potsdam i Tyskland den 1 februari.
– Min styrka är nog framför allt spelet i luften. Jag är ju ganska lång. Jag är lite sämre längs marken, erkänner den 185 centimeter långa spelaren.
Hon har spelat i Bosnien och Kroatien, men kommer nu från Arsenal. Där det aldrig blev något ligaspel.
England har ganska hårda regler. Nio A-landskamper ansågs inte tillräckligt för att få arbetstillstånd.
– Så jag tränade och spelade bara vänskapsmatcher under hösten. Men jag är glad att det inte blev något – det var en väldigt arrogant stil i Arsenal och jag trivdes inte där, känner redan att det är helt annorlunda här, berättar hon.
Det syntes på träningen att hon var en väl skolad målvakt, men fysiskt såg hon väldigt tunn ut.
– Jag vet att det är en klubb med höga ambitioner och det känns väldigt spännande.
FC Rosengård måste täcka upp, då Thora Helgadottir har lite problem med ett knä och backupen Zecira Musovic knappast är tillbaka fullt ut efter en fotskada förrän framåt senvåren.
I går blev det också klart att Lisa Ek får förlängt med ytterligare ett år. Hon är snart tillbaka efter sin tredje korsbandsskada.
– Det känns jättekul att de satsar på mig trots allt. Det fattas lite till, men än så länge har jag inte fått några bakslag, säger den 31-åriga mittfältaren.
Mest uppmärksammad på gårdagens träning: nederländskan Kirsten van de Ven, som kom tillbaka direkt från en landskamp i spanska La Manga. Holland besegrade Irland med 3–0 – och ja, Rosengårds nyförvärv från Tyresö gjorde alla tre målen.
– Det känns som en bra föraning inför säsongen, konstaterade van de Ven och tillade – trots kylan och snön:
– Lite klent att vi tränar inomhus idag …

Doris Bacic

Född: 23 februari 1995.
Nation: Kroatien.
Position: Målvakt.
Längd: 185 cm.
Vikt: 67 kg.
Tidigare klubbar: Ombla Dubrovnik, Sarajevo, Osijek, Arsenal.
Meriter: Två gånger utsedd till bästa ungdomsmålvakt i hemlandet. Bästa seniormålvakt en gång. Nio A-landskamper. Lagkapten för samtliga ungdomslandslag.
Gå till toppen