Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Idérikt möte om parkens framtid

Lokalerna i Folkparken står tomma vissa dagar och kvällar. Många hoppas på en ändring. Igår slängdes idéer upp på bordet: odlingslådor, föredrag, datorhjälp, läxläsning och dans som förr.

Under fritidsklubbens diskokula vid bord med tända ljus efterlystes igår tankar kring vad Folkparkslokalerna kan användas till.
Vissa dagar är här fritidsverksamhet för barn, men det ryms mycket mer, menade fritidsledarna som hade bjudit in boende i närheten, föreningar och studieförbund till en diskussion.
– Vår huvudsakliga målgrupp är de mellan 10 och 19 år men kommunen har också ett mål att jobba med alla boende så vi vill nu att ni kommer med idéer, förklarade Åsa Macarp från Fritid Väster.
Gruppvis fylldes sedan listor med förslag. Det blev allt från samtalsgrupper för att stärka tjejers självkänsla till att tidigare ungdomar på Väster kunde komma och berätta vad de gör nu för tiden.
– De kan berätta om olika utbildningar och yrken. Att det finns ett liv efter nian, sade Anna Karin Thulin, som bott på Väster i över tjugo år.
Flera ville se stadsodling. Föreningen Folkparkens framtid har redan lanserat tankarna men berättade om ett avslag på en ansökan till kommunen. Fast fritidsledarna var positiva och ville involvera barnen. Från publiken kom då ett leende med förslag på gerillaodling. Kanske en påse solrosor var …
Ann-Marie Nilsson efterlyste ett Valborgsmässobål, en vårtalare och korvgrillning.
– Vi bor 15 000 här på väster. Det är många småbarnsfamiljer som inte tycker de passar i Stadsparken, sade hon.
Mellan raderna diskuterades Folkparkens skick. Den refererades som en otrygg sophög som tjejerna drar sig för att ta sig in i och lokaler som förfaller.
Initiativet att nu göra något av parken lovordades. I publiken satt bara ett tjugotal men alla brann för att den skulle få ett innehållsrikt liv.
Gå till toppen