Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så kom världen att prydas av kroppshår

Har du över huvud taget lämnat hemmet under det senaste året kan du inte ha missat det. Mustaschen är det nya prickigt. Den finns på barnkläder, duschdraperier, omslagspapper, tejp, kuddar, kökshanddukar, ringar, pennor, anteckningsblock, slipsar, klockor, vykort, som drinkmarkörer, mördegskakor, salta lakritsar och stämplar.
Men vem är det egentligen som ligger bakom denna trend? Vem har ett intresse av att världen ska prydas av mustascher, mustascher och ytterligare några mustascher?
Några män på en bar i Australien har förmodligen haft ett finger med i spelet. För tio år sedan bestämde de sig för att börja odla mustasch. Det började som en kul grej som växte till en internationell rörelse, Movember, som förra året fick 1,2 miljoner människor att skaffa egen mustasch eller visa sitt engagemang med lösmustascher eller mustaschtryck, i syfte att öppna för samtal mellan män och samla in pengar till forskning om mäns hälsa.
Uppenbarligen har denna kroppsbehåringsiver även fått andra effekter.
Gå till toppen