Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Hälsa & Motion

Fotbollslklubbar hjälper fans att rasa

Ett träningsprogram för 747 feta fotbollsfans, utarbetat i samarbete med den professionella fotbollsligan i Skottland har gjort succé. Ett år efter programmet hade deltagarna i snitt gått ner fem kilo.

Ett intensivt intresse för sport och ett aktivt liv hör, som bekant, inte alltid ihop.
Men nu har ett träningsprogram utarbetat av University of Glasgow i samarbete med den skotska professionella fotbollsligan (SPFL) gjort succé.
Football Fans in Training, som programmet heter, var speciellt utformat för ligans många överviktiga fans. Det startade 2011 och involverade 747 män, varav nio av tio definierades som feta.
Ett år efter det tolv veckor långa programmet var den genomsnittliga viktnedgången fem kilo, jämfört med kontrollgruppen, något som anses som mycket i dessa sammanhang.
Tidskriften Lancet beskriver programmet följaktligen som en succé, inte minst med tanke på den motvilja mot fysisk aktivitet som många av de mest hängivna fansen gav uttryck för till en början.
Gå till toppen