Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Olof Persson är folkligt förankrad”

Olof Persson och Åge Hareide stötte på varandra som hastigast senhösten 2012 i Höllviken när dåvarande division 3-laget FC Höllviken pressade Svenska cupens regerande mästare Helsingborgs IF i en tät match som slutade 1–2.
Olof Persson, 35.Bild: Lisbeth Westerlund (arkiv 2011)
Drygt ett år senare ser de ut att bli tränarkollegor i regerande svenska mästarna Malmö FF och med det försäkrar sig klubben om både spetskompetens och folklig förankring.
Hareides föregångare Roland Nilsson och Rikard Norling levererade båda SM-guld och därmed blev det ointressant för MFF-supportrarna var de kom ifrån med tvivelaktigt förflutet i HIF respektive AIK. Gör Hareide om samma bedrift kan nog de flesta leva med att han förde Helsingborg till SM-guld 1999.
35-årige Olof Persson från Oxie står för något annat med sin långa spelarkarriär i MFF. Han är en gammal bekant som ändå är tillräckligt ung för att även yngre fans ska ha en klar bild av flintskallen som ledde segersången på Stortorget efter SM-guldet 2004.
Som färsk tränare på elitnivå hade Olof Persson det stundtals tufft i FC Rosengård. I FC Höllviken hittade han mer rätt och ledde laget upp i division 2 under sin andra säsong i fjor.
Jobbet som assisterande tränare i MFF kan vara en språngbräda mot något större. Men Olof Persson får finna sig att inte bara stötta, se och lära som sidekick till Åge Hareide, utan får också en informell roll i den nya tränarstaben som kulturbärare med hög igenkänningsfaktor.
Gå till toppen