Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åsikter

Läsartext: Insändare: Hen är ett hån mot mänskligheten

”Inte en fråga om varken demokrati eller feminism”.

En intervju i Belinda Olssons tv-program ”Fittstim - min kamp” har väckt irritation.
För det första så har i varje fall undertecknad svårt att förstå varför vi skall sudda ut vår könstillhörighet och använda ordet hen (är snarare ett hån).
Sedan en fråga, vilken i och för sig kanske har mindre betydelse då majoriteten av svenska folket inte kan skilja på personliga pronomen som till exempel han och honom ("jag sa till han"), men hur är det nu med hen? Heter det får jag leka med hene? Eller kanske henit? Ja ni hör själva hur dumt det är.
Såg intervjun i programmet Fittstimmet med personen som vägrade tala om vilket kön barnet var. Stackars barn, det är bäddat för att bli mobbad så snart det kommer ut bland andra barn på dagis, skola etc. Tänker inte hen längre än näsan räcker eller kanske snarare längre än könet räcker? Om nu barnet en dag blir idrottsintresserad och vill spela (tävla) i till exempel fotboll, skidor eller annan sport så lär det väl visa sig vilket kön det har eller skall vi kanske ha könsneutrala idrotter?
 När kommer kravet på könsneutrala omklädningsrum, toaletter med mera? Detta är inte en fråga om varken demokrati eller feminism, detta är enbart ett hån mot mänskligheten.

Hans B. Nordin
Gå till toppen