Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Johanna Karlsson: Stockholmska Shivano från La Familia når helt rätt

Svenskspråkig r&b är alltid bäst när den handlar om telefoner. Nya nummer, upptagna signaler, Comviqpåfyllning och telesvarmeddelanden.
Shivano.
Stockholms Shivano har varit aktiv i trion La Familia och producerat soloaffärer åt gruppens medlemmar, men att hans fyra nya låtar under eget namn – en i veckan släpps på Shivanos youtubekanal under januari – var något annat visste jag så fort den första av dem visade sig handla om telefoner och Facebookmeddelanden.
”Ringa upp” börjar i en syntslinga och släpar sedan Shivanos röst genom svensk reggae och rapnärliggande relations-r&b, över en text om en tjej som ändrat telefonnummer och inte lägger till honom som vän på Facebook så att han kan se om hon kommer att trycka like på bilderna. Låten landar till slut i den återkommande syntslingan som maler på ensam igen.
”Samma” lägger till falsett men är kvar i samma relationsmönster, medan Shivano i ”Paradis” och kommande ”Finns här för dig” redan fått tag på rätt mobilnummer och nått fram med signalerna.
I mars kommer Drake till Stockholm tillsammans med The Weeknd. Frågan är om de två borde lämna över mikrofonen till stockholmarna själva istället. Den tradition Drake startade där rappare, oskolade sångare och män utan klassisk soulton kan pratsjunga i grubblande ton över loopar passar så väl in i Stockholms mix av attityd och melankoli att den framstår som svenskfödd.
Shivano kan ta precis det tonläget vidare till hur höga höjder som helst.

Nimo och Adiam Dymott: Marvins Rum (Drakecover).
Houman Sebghati: Tjugo Lax (Pound Cake) (Drakecover).
Dilly D & Shivano: All Me (Drakecover).
Gå till toppen