Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

TEST: Sex heta surfplattor

Äntligen har man ett verkligt val om
man vill köpa en ordentlig surfplatta.

Vi har testat surfplattor både före och framför allt efter Apple gjorde produktkategorin populär för vanliga konsumenter med sin första Ipad 2010. Under många månader dominerade Ipad marknaden fullständigt och det var svårt att hitta seriösa konkurrenter.
Sakta men säkert knappar dock de Androidbaserade plattorna in på Apples marknadsandelar. För bara ett år sedan hade vi väldigt svårt att betrakta Androidoperativsystemet som ett riktigt alternativ till Apples Ios och Ipad – Googles plattform passade helt enkelt inte särskilt bra till surfplatteformatet. I dag är läget ett helt annat, vilket också vårt test visar tydligt. Märken som Asus, Samsung och Sony har släppt synnerligen användbara surfplattor med Android som operativsystem och kampen mellan Ipad och de bästa rivalerna avgörs nu av smådetaljer. Apples dominans är under hård press.
Dessutom har Microsoft kommit ut på banan med en speciell version av Windows 8, Windows RT, som en av deltagarna i detta test har som operativsystem. Det handlar om Microsofts egen Surface 2, som ännu så länge är en av få surfplattor på marknaden som ingår i samma familj som Nokias smartmobiler och de många Windows-datorerna från Dell, HP, Acer och alla de andra.
Det är alltså mycket som står på spel, och möjligheterna är större än någonsin på surfplattemarknaden. En sak är säker: det har aldrig funnits en bättre tidpunkt att köpa en surfplatta. Utbudet finns, nu återstår bara att välja.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen