Annons

Annons

Kultur & Nöjen

Godis är inget vi skojar om

Svenskarna är ett godisälskande folk. Hur blev det så? Anders Mildner kollar historiken och talar favoriter med tre sockerbrukare.

I Sverige äter vi mest lösgodis i hela världen. Alltså är det inte så konstigt att vi har en mycket bestämd uppfattning om exakt vilka bitar en godispåse ska innehålla. För de flesta finns det inte ens på kartan att be någon annan att köpa godis. Tänk själv: det kan ju bli hur fel som helst. Skumbananer istället för hårda grodor! Colaflaskor istället för fruktnappar! Blåbärsbumlingar istället för lys melk!

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy