Kultur & Nöjen

Nationalteatern kommer till Malmö

Nationalteatern kommer till Malmö i sommar. Den 26 juli spelar gruppen tillsammans med Mikael Rickfors, Mats Ronander och Dan Hylander på Amiralens utescen i Folkets park.

Ulf Dageby i Nationalteatern.Bild: Claudio Bresciani/SCANPIX
Nationalteaterns Rockorkester ger sig ut på en turné på fredag och kommer bland annat till Helsingborgs konserthus den 15 februari. Nu är det klart att det även blir en liten turné i sommar. Då finns Malmö på schemat.
– I februari har vi en konserthusturné vilket vi egentligen aldrig har haft förr, alltså sittande publik, paus och vi kan bjuda på långa sånger och sånger som i vanliga fall inte går att spela på festivaler och så. I sommar blir det nog mer som det brukar låta när Nationalteatern spelar. Lite mer bombardemang helt enkelt, säger Ulf Dageby i Nationalteatern.
Mikael Rickfors, Mats Ronander och Dan Hylander med band gör dem sällskap i Malmö och fyra andra städer, medan två orter på turnén får besök av Nationalteatern och Eldkvarn.
Nationalteaterns debutalbum kom 1972 och för 40 år sedan kom "Livet är en fest" som innehåller flera av gruppens kända låtar. Idag består gruppen av Ulf Dageby, Nikke Ström, Håkan Nyberg, Mattias Hellberg, Håkan Svensson, Matilda Sjöberg och Ulf "Vinyl" Stenberg.
I höstas var Ulf Dageby med i tv-programmet "Så mycket bättre" i höstas, och han har märkt av programmets stora genomslagskraft.
– Jag kan inte gå som en hemlig man på gatorna som Fantomen längre, utan folk kommer fram till mig, till med när jag går och handlar eller köper tågbiljett, och tackar för det fina programmet. Det har jag aldrig varit med om förr.
– Jag är väldigt glad att jag vågade vara med. Jag har alltid gömt mig i grupper tidigare, men den här gången var jag tvungen att visa vem Ulf Dageby är som person. Det var lite kusligt, men det var ett grymt gäng och vi hade så roligt.
Gå till toppen