Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Erik Friberg om flytten till Bologna

Förre MFF-mittfältaren Erik Friberg genomförde i dag sitt första träningspass med nya klubben Bologna.
– Det har varit lite intensivt på sistone, säger han.

Bild: Simon Hastegård/Bildbyrån

När Sydsvenskan når honom på fredagskvällen befinner han sig på ett hotell inför lördagens ligamatch på hemmaplan mot Udinese.
– Men jag ingår inte i matchtruppen, inte än. Jag har inte rört en boll sedan förra fredagen. Har två veckors träning med MFF bakom mig bara och semester innan dess, berättar han.
Känslan är ändå att han fattat helt rätt beslut när han nu skrivit på ett kontrakt på ett och ett halvt år med en option för klubben att förlänga med ytterligare ett år.
– Jag har haft två jättebra år i Malmö, men känner att jag befinner mig i ett skede av min karriär där jag måste ta chansen att komma ut en gång till, säger 28-åringen.
Först handlade det om att återvända till Seattle i USA, sedan blandade sig Bologna i diskussionerna och därefter gick allting väldigt fort.
– I princip hela torsdagen ägnades åt läkarundersökningar, från sju på morgonen till sju på kvällen.
Bologna kämpar i botten av den italienska ligan och Erik Friberg ser fram emot att gå in och försöka hjälpa laget att ta sig ur den sitsen.
– Klart att det är lockande att spela i Serie A, det är ju en av de stora ligorna som man har vuxit upp med. Sedan har de sagt att de gillar min spelartyp och att jag kan vara med och konkurrera på mitten med en gång.

Bologna FC

Grundad: 1909.
Meriter: Sju ligatitlar (senast 1964), två cuptitlar (senast 1974).
Arena: Stadio Renato Dall´Ara (plats för 38 279 åskådare).
Tränare: Davide Ballardini, tillträdde 8 januari i år.
Svenskar: Mittbacken Mikael Antonsson spelar där i dag. Även Kennet Andersson, Teddy Lucic, Klas Ingesson och Albin Ekdal har representerat Bologna.
Gå till toppen