Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mellanrummen på väg att ta slut

De riktigt bra idéerna föds ofta i mellanrummen. Inte på jobbet, utan på väg till jobbet. Eller under tandborstningen eller... ja, sedan är det svårt att komma på fler tillfällen då dessa kreativa mellanrum uppstår. För när det dyker upp ett tomrum, som tidigare kunde användas till eftertanke, hängivet dagdrömmeri eller tid att fundera ut de där riktigt bra (och dåliga) idéerna, så dyker ju numera samtidigt den smarta telefonen upp. Varenda ledig sekund ska elimineras. Alla har vi våra egna invanda mönster. Mitt är: mailen, Facebook, Instagram och, om det hinns med, några snurrande tärningar och en jakt efter att slå det egna rekordet i Yatzy.
När jag förstod att mitt beroende gått för långt? Den dagen jag hoppade av en busshållplats för tidigt och gick rakt in i en lyktstolpe, enbart för att jag ännu inte lärt mig vägen hem med blicken på telefonen.
Fotografen Hans Malm har fångat oss mobilister på Instagram under just hashtaggen #mobilism. Och ja, den här texten skrevs i en smart telefon, under ett snart fridlyst mellanrum.
Gå till toppen