Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Operasångaren Rickard Söderberg kärleksbombad med mjuka djur

Mjuka djur barrikaderar Malmöoperans entré.
De väntar på Rickard Söderberg som attackerats för att han tar ställning i gayfrågor.

I fredags förra veckan kastade någon eller några stenar och ägg på operasångaren Rickard Söderberg när han var på väg hem från repetitionerna på Malmö opera. I en stödmanifestation har mjukisdjur nu placerats utanför entrén till Malmöoperan.Bild: Foto: Sara Johari
Ett litet berg av mjuka djur barrikaderar Malmöoperans entré. De väntar på Rickard Söderberg, tenoren och debattören som flera gånger attackerats för att han engagerar sig i HBT-frågor och är öppet gay. 
I fredags förra veckan kastade någon ägg och stenar på Söderberg från en bil när sångaren och Körslaget-kändisen var på väg hem från jobbet. Polisen utreder attacken som hatbrott.
Söderberg skadades inte.
”Tack och lov var de inte bara utan intelligens och empati. De delade också min oförmåga att kasta och träffa, ens ett såpass stort objekt som jag på en cykel på bara några meters avstånd”, skriver Söderberg på sin blogg.
Mer:
Rickard Söderberg: "När jag såg de där nallarna så brast det" 
Vet du mer om manifestationen? Tipsa Sydsvenskan på 040-71234 eller mejla oss. Tack!

Hela brevet till Rikard Söderberg

Lappens framsida:
”Detta är en GOSEDJURSATTACK MOT RICKARD SÖDERBERG!!
För att för varje äggkastning finns det hundra mjukisdjur!”
Lappens baksida:
"När man lever i en värld där det finns folk som tycks anse att det stora problemet är att människor älskar varandra, när personer som anser att alla ska ha samma respekt och människovärde får ta emot hat, hån och våld, när människor som vill motarbeta jämställdhet och mångfald gör allt för att sprida sina åsikter medan andra tyst tittar på, när vissa verkar tro att de som kräver att få leva som de vill på något vis inskränker på andras sätt att leva, när de som säger "världen ska bli bättre!" får höra att de är naiva, när två män som kysser varandra anses som större normbrytare än två män som slår varandra, när människors lösning på det hårda klimatet är att bli ännu hårdare, när det känns som att det ändå inte går att förändra, då kan man behöva ett gosedjur som påminner en om att man aldrig är ensam och att vi är fler som älskar än vad de som hatar någonsin kan bli.
Tack för att du är en av dem som älskar och som vill att alla ska ha samma rätt till respekt, frihet och kärlek."
Gå till toppen