Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rosenberg och MFF är överens

Markus Rosenberg landar i Florida på söndagskvällen och är i praktiken klar för Malmö FF.

Markus Rosenberg under EM-matchen mot Ukraina 2012.Bild: Arkivfoto: Ap
Bara formalia återstår innan allt är formellt klart.
– Markus Rosenberg flyger hit för att genomgå läkarundersökning och förhoppningsvis skriva på ett treårsavtal som vi är muntligen överens om.
MFF-nyförvärvet kommer till Florida sent söndag kväll. Läkarundersökningen görs så fort Rosenberg är på plats. Sen går Rosenberg direkt i träning.
– Det var viktigt att få hit honom. Får han matcher snabbare hittar han sin form fort, säger Daniel Andersson.
Värvningen har egentligen pågått ända sedan förra sommaren, men under vintern har arbetet intensifierats sedan Åge Hareide blev klar som tränare.
– Åge har varit positiv hela vägen. Det känns väldigt bra. Han är den spelaren som han varit ute efter. Det ger oss flexibilitet och en annan dimension att få in en erfaren spelare med hög klass, säger Daniel Andersson.
Efter lägret gör Rosenberg en snabb sväng till hemmet i Birmingham för att packa och förväntan är att den nye MFF-anfallaren ska vara på plats när laget startar om hemma i Malmö måndagen den 10 februari.
Gå till toppen