Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

”Bot mot cancer har gett ett Nobelpris”

”Lunds centrum är en förebild, en historisk stadsmiljö kombinerad med ny arkitektur. Universitetet är i världsklass och sjukhuset är Nordens erkänt bästa. Ett botemedel mot cancer har gett ett Nobelpris. Lund är spännande och trivsamt.
Mårtenstorget har fått grönska med uteserveringar i norra delen. Torghandeln ligger närmare Saluhallen. Kvarteret Galten rymmer nya affärer med underjordisk parkering som ger centrum fler besökare.
Det finns laddstolpar där mobila enheter kan laddas på några minuter. Stortorget är varje helg fyllt av aktiviteter och utgör en mötesplats för såväl unga som äldre. Går man vidare märker man att Lilla Fiskaregatan har blivit gågata och Klostergatan cykelväg utan biltrafik.
Järnvägen är nedgrävd. Då frigörs mark med plats för resecentrum och andra verksamheter. Tullkammaren och Godsmagasinet är kvar opåverkade av utvecklingen. Västerut finns ett välbesökt kongresscenter, som både står värd för stora konferenser och spännande kulturaktiviteter. Besökarna ökar kundunderlaget och bidrar till ett levande centrum. Boende på Brunnshög reser bekvämt in till stadskärnan med spårvagnar. Alla bussar är eldrivna. Stadsparken utgör en grön oas med ett café i observatoriet.”
”Domkyrkoplatsen är ett bra exempel på hur gammalt möter nytt”, säger Mats Helmfrid.
Moderaterna
Visionär: Mats Helmfrid, kommunstyrelsens ordförande.
Gör tummen upp för: Sven Johanssons förslag om elbilsparkering under Mårtenstorget.
Läs alla artiklar om: Drömmarnas Lund
Gå till toppen