Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Blå Båten har fått nya ägare

Hallå där, fotograf Linus Höök, som tillsammans med komikern Valle Westesson har köpt nöjesinstitutionen Blå båten i Bassängkajen.

Linus Höök.Bild: Mårten Svemark
Vad ska ni göra ombord?
– Vi ska försöka köra på som tidigare och lägga till nya kulturyttringar. Valle som skriver för scenen kommer göra en del komik och varieté. Och barnteatern Lilla vilda teatern ska göra gästspel.
Och så ska ni ha singel-quiz, vad är det?
– Ett pubquiz för singlar. Ett bra sätt för folk att dejta, där man kan glänsa med sina kunskaper och träffa någon man gifter sig och skaffar barn med.
Vad är grejen med att umgås på vatten?
– Det finns ingen miljö som kan bli så magisk som ett skepp, och det finns någonting spännande i att kliva av från land och gå ombord på en båt, även om den ligger vid kajen.
Kommer ni att förändra Blå båten?
– Det är en ganska magisk båt redan nu men vi tänker oss London- och Parismiljöer från förra sekelskiftet. Moulin Rouge och knarriga fåtöljer.
Du äger redan en båt, Tintin, som ligger intill. Blir det intern konkurrens i ditt båtimperium nu?
– Nej, skulle det bli det säger jag som företagare att konkurrens är bra. Om Tintin är tinnarna och tornen på ett slott så är Blå båten en bankettsal.
När blir det premiär?
– Vi har en flytande övergång från före detta skepparen Lasse Olsson som har två utsålda spelningar i slutet av februari. Vårt eget program börjar i mars och sen kommer vi att ha öppet året runt.
Gå till toppen