Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Ett hem, ett band, en film

Vad händer när du flyttar in konserten i en helt vanlig lägenhet? Svaret finns i "Hemma hos sessions", ett videomagasin om den lokala musikscenen som ikväll har premiär på Sydsvenskan.se.

Gänget bakom ”Hemma hos sessions”. Bakom spegeln: Sergey Vasiliev. I spegeln från vänster: Drazen Kuljanin, Elna Andersson och Kristofer Nilsson.Bild: Foto: Elna Andersson
Konsertarrangörerna Kristofer Nilsson och Simon Eriksson ville göra något nytt, något som skilde sig från traditionella konserter.
Filmarna Drazen Kuljanin och Sergey Vasiliev hade i sin tur inspirerats av den franska musikvideobloggen La Blogothèque och ville skapa något liknande i Malmö.
Tillsammans har de nu skapat "Hemma hos sessions" som ikväll börjar sändas på Sydsvenskan.se.
Konceptet är enkelt: Ett lokalt band, en inbjuden publik och ett litet filmteam möts i en lägenhet i Malmö för att äta, dricka, prata och dela en intim konsertupplevelse. Själva konserten pågår i cirka trettio minuter, men kvällen varar längre än så. Sen väljer bandet och filmteamet en låt att bygga videoinslaget kring.
I premiäravsnittet på Sydsvenskan.se framför Malmösångaren Adam Evald och hans band låten "That Day".
Vad tycker ni är speciellt med "Hemma hos sessions"?
– Vi tycker att det är roligt att publiken är där för att se bandet och inget annat. Publiken är dedikerad till artisten, säger Kristofer Nilsson.
För Drazen Kuljanin och Sergey Vasiliev är "Hemma hos sessions" en del av deras videomagasin "Sveriges Berlin" där de vill fånga Malmös kulturliv.
– Vi tänker att vi skapar ett tidsdokument över vår tid i Malmö, hur folk klär sig, beter sig, vilken musik som spelas. Om femtio år blir "Sveriges Berlin" det nästa "Mitt hjärtas Malmö", säger Sergey Vasiliev.
Vad är målet med "Hemma hos sessions"?
– Vi vill att Sydsvenskans läsare ska upptäcka nya, fantastiska band, säger Sergey Vasiliev.

"Hemma hos sessions" kommer i fortsättningen att publiceras på Sydsvenskan.se varannan fredag. 
Gå till toppen