Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Miljonsatsning på Youcruit

Riskkapitalbolaget Menmo Ventures investerar över tre miljoner kronor i Malmöbolaget Youcruit som utvecklar ett rekryteringssystem. Youcruit har nyligen också fått sina första kunder utanför Skandinavien.

Carl-Rafael Fredson och Mats Holmbäck som startat Youcruit,Bild: Peter Frennesson
Riskkapitalbolaget Menmo Ventures investerar över tre miljoner kronor i Malmöbolaget Youcruit som utvecklar ett rekryteringssystem. Youcruit har nyligen också fått sina första kunder utanför Skandinavien.
Enligt Carl-Rafael Fredson, medgrundare av Youcruit, söker inte företaget riskkapital aktivt. Men erbjudandet från Menmo Ventures kunde han inte tacka nej till.
– Egentligen är vi inte ute efter pengarna utan efter deras kunskap. De är väldigt bra på att paketera IT-bolag. Utöver pengarna har de förbundit sig att lägga rätt mycket arbetstid på oss och det var det vi ville ha i första hand, säger han.
Youcruit är ett ansökningsverktyg där jobbsökare kan ladda upp ett video-cv, följa sina ansökningar och se när arbetsgivaren läst dem. Tjänsten släpptes i slutet av augusti och har i dag stora kunder i Starbucks, Fitness 24 seven, Mercedes Benz och Euroflorist.
Nyligen fick bolaget sina första testkunder utanför Skandinavien i form av Peekaboo i Storbritannien och Golden Gekko i Spanien.
Carl-Rafael Fredson vill inte berätta exakt hur mycket Menmo Ventures satsar i bolaget, men säger att det är mer än tre miljoner kronor. Pengarna ska bland annat gå till att översätta rekryteringssystemet.
– Systemet är egentligen färdigutvecklat även om vi hela tiden bygger ut funktioner och arbetar med att förbättra designen. Vad vi gör nu är i första hand att marknadsföra, översätta och lansera.
Bolaget har nyligen utsetts till ett av Sveriges tio hetaste uppstartsbolag och kommer att få åka till San Francisco i slutet av februari och presentera sig för investerare på Launch Festival, en årligt återkommande investerarträff i Silicon Valley.
Gå till toppen