Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ett fyrfaldigt leve för Nya Malmö Latin

– Härmed förklarar jag skolan invigd!
Med en rejäl sax klippte kommunstyrelseordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) av bandet i en gest som symboliserar att Nya Malmö Latin är invigd.

”Lycka till!”, sade kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) till eleverna.Bild: Herman Omstedt
Sedan utbringades ett fyrfaldigt leve, och en elevorkester spelade en trumvirvel för gymnasieskolan som nu breder ut sig över ett kvarter i hörnet vid Drottninggatan och Amiralsgatan.
Elever i skolans huvtröjor guidade politiker, tjänstemän och andra gäster förbi musik- och teatersalar, bibliotek, naturvetarklassrum och ut på takterrassen.
– Här ute kommer vi att ha möbler när det blir finare väder, sade eleven Hannes Svanström.
Loka Cehlin Norrman berättade att det råder rökförbud.
Båda går andra året på naturvetarprogrammet och tycker att flytten från Heleneholmsskolan till Nya Latin är en stor förbättring.
Loka Cehlin Norrman uppskattar att skolan är öppen efter skoltid så att man kan sitta där och plugga.
– Det behöver vi som går natur.

Nya Malmö Latin

Mediegymnasiet och Heleneholms gymnasium har stängts och flyttat till Latin som byggts ut. Den nybyggda delen ut mot Drottninggatan är ett centrum med estetiska, medieinriktade och samhällsvetenskapliga program. På skolan finns även naturvetenskapsprogrammet.
Skolan har 865 elever.

Hållbar pedagogik

Nya Malmö Latin är av Naturskyddsföreningen utsedd till modellskola för att utveckla nya pedagogiska arbetsformer med fokus på hållbar utveckling. Planen är att goda exempel från Nya Malmö Latin ska spridas till fler skolor i staden och runt om i landet.

Gå till toppen