Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fp vill bygga nytt badhus vid Lödde å

Ett nytt badhus vid Lödde å ska ersätta Tolvåkersbadet i Löddeköpinge.
Det tänker sig Folkpartiet som lanserar idén.
– Det låter väl inte så dumt, säger markägaren och byggherren Arne Persson.

I många år har huset känt som Esbjörnssons affär stått och blivit i allt sämre skick. Ägaren Arne Persson har planerat att riva huset och istället bygga lägenheter med utsikt över ån.
– Huset har satt sig med minst en halv meter så det enda alternativet är rivning, menar han.
När nu Folkpartiet lanserar idén om ett badhus på platsen så kan han tänka sig att få in även det i planerna.
– Läget är perfekt och det finns ju plats för några lägenheter bredvid ett eventuellt badhus så jag är positiv, menar Arne Persson.
Folkpartiet har tänkt sig ett badhus med en femtiometersbassäng, ett romerskt bad och ett stort kafé. Hela huset ska ha stora panoramafönster med utsikt över ån och slätten.
Meningen är även att Bjärreds invånare ska kunna använda badet och folkpartisterna i Lomma kommun ställer sig positiva till förslaget.
– Jag är glad att förslaget kommit. Samarbeten över kommungränserna är nödvändiga för att kunna hålla en hög kvalitet kring kommun- och fritidsfrågorna, säger Folkpartiets Carina Ingelsson i en kommentar.
Om badet byggs vill Folkpartiet bygga om Tolvåkersbadet till idrottshall, något som det finns stort behov av i Löddeköpinge, menar partiet.
Gå till toppen