Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Musiksalongen Limus får vara kvar

Limus, Lunds internationella piano- och musiksalong, räddas kvar i lokalerna på Svaneskolan. Kommunen anser sig inte längre behöva dem.
Tanken var att Internationella skolan, ISKL, skulle flytta in i lokalerna i väntan på att kommunens avtal om att ta över Östervångsskolan skulle bli klart. Nu gick det fortare än väntat. Lundafastigheter har därför meddelat att de upphäver uppsägningen för Limus.
Gabriele Katthän som driver musikskolan är lättad över beskedet. Efter att ha drivit verksamheten just här sedan 2006 kom beskedet om uppsägning som en kalldusch.
– Det har varit påfrestande. Det är tacksamt att upptäcka att Limus värdesätts så stort, säger hon.
Nu tänker hon föra en dialog om ett nytt längre kontrakt. Enligt kommunen kommer lokalerna inte att behövas inom de närmaste åren. Musikskolan som har över 200 elever kan därför fortsätta som vanligt.
– Nu hoppas jag på arbetsro för mig och alla duktiga kollegor. Vi ska tacka alla som har stött oss och engagerat sig och fira med bubbel efter lärarkonserten den 28 februari, säger hon.
Gå till toppen