Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dubbelt upp av såriga syskonrelationer

Den stora dramasatsningen i Sveriges Television i vinter, ”Tjockare än vatten” (bilden), handlar om tre syskon, två bröder och en syster, som återförenas när deras mamma dör. Återföreningen leder till att olika familjehemligheter kommer upp till ytan.
Den stora dramasatsningen i Danmarks Radio i vinter, ”Arvingerne”, handlar om tre syskon, två bröder och en syster, som återförenas när deras mamma dör. Återföreningen leder till att olika familjehemligheter kommer upp till ytan.
Maya Ilsøe som har skrivit manus till den danska serien har sagt i en intervju i Weekendavisen att hon fått inspiration till serien från sin egen familj som under hennes första sex år bodde med fem andra hippiefamiljer i Värmland.
Bakom det svenska manuset står Niklas Rockström och Morgan Jensen. Vågar man sätta en femma på att någon av dem är uppvuxen i en hippiefamilj i ett värmlandskollektiv? Eller är det bara så att rota i infekterade syskonrelationer är grejen just nu?
Gå till toppen