Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fler anlagda bränder i östra Malmö

De anlagda bränderna runt Kvarnby fortsätter. Natten till igår övertändes en klubblokal och en bil sattes i brand.
Under helgen brann två garage på Småfolksgatan och elden fick fäste i ett bostadshus.

Klubbstugan var helt övertänd när räddningstjänsten anlände.Bild: Patrick Persson
– De här sticker ut mot de bränder som vi har haft tidigare. Det är en annan kaliber på bränderna som är oroväckande, säger Magnus Fornell, polisinspektör.
Han studerar brottsutvecklingen i östra Malmö genom att gå igenom polisens rapporter och anmälningar.
– Vi har haft en hel del bilbränder i vårt område, framförallt i Rosengård. Men det sättet som det nu har skett på är ovanligt.
Omkring klockan 00.30 natten till tisdagen brann en personbil vid Husie kyrkoväg. En och en halv timme senare gick larmet på nytt. Då gällde det en gammal skjutbana vid Kvarnbyvägen.
När räddningstjänsten kom fram var klubbstugan på platsen helt övertänd. Räddningstjänsten fick inrikta sig på att rädda en mindre byggnad i närheten.
En polispatrull med hund spårade i området men hittade ingen misstänkt.
Under natten till lördagen brann ett garage på Småfolksvägen och tre bilar förstördes.
Branden misstänks ha startat i en sopstation i garaget. Elden spred sig till bostadshuset som garaget är sammanbyggt med, men räddningstjänsten lyckades rädda lägenheterna.
Nästa natt brann det ett hundratal meter bort, i ett likadant garage på samma gata. Då förstördes delar av garaget och en bil. Händelserna rubriceras som mordbrand.
– Vi tar detta på stort allvar. Vi vill ju inte ha en mordbrännare som är i farten i området, säger Magnus Fornell.
– Bränder är ofta svårutredda eftersom bevismaterialet brinner upp. Vi behöver allmänhetens hjälp. Det är viktigt att folk som bor i området är uppmärksamma och hör av sig till polisen om de ser något.
Boföreningen Husiegård som hyr ut bland annat bostäderna på Småfolksgatan patrullerar nu nattetid.
– Vi har börjat med kvällar och nätter och vi kommer att hålla på med det en tid framöver, säger Jörgen Broman, vice ordförande.
Gå till toppen